+36707732241

bataimaria5@gmail.com

bataimaria5@gmail.com

Cim: 2030 Érd, Dráva utca 4.

Hétköznapokon 07-20 óra között

Kialakulás okai:

Vékony lapos szélesen növő köröm, serdűlőkori hormonális változás miatt a láb izzadékony, a körömsánc felázik kitűnő táptalajt biztosít az ott megtelepedő gennykeltő baktériumoknak.

A körömlemez utat tőr magának, befúródik az oldalsó körömsáncba, szúró fájdalmat és gyulladást okozva. A fájdalom megszüntetése okán a vendég megpróbálja szakszerűtlenül kivágni a köröm sarkát, de rendszerint csak elodázza a problémát.

 Többszöri gyulladás következtébe sarjszövet (vadhús) keletkezik.  Fájdalmas gennyedző körömsánc szövet képtelen begyógyulni.

Célszerű minél korábban lábápoló szakembert megkeresni a hetekig tartó otthon kísérletezés helyett. Súlyos esetben a sebészi beavatkozás elkerülhetetlen. Az eljárást hosszadalmas fájdalmas gyógyulási folyamat követi, esetenként nem tudja véglegesen a problémát megszüntetni mivel nincs után követés. 

Képzett szakemberként igyekszem a hozzám forduló vendégeknek segíteni, a probléma kiváltó okot első sorban megszüntetni, majd a sérülést fertőtleníteni szakszerű kötszerekkel, a mielőbbi gyógyulást elősegíteni. Fontosnak tartom, az utógondozást, az otthoni tanácsadást. A tartós eredmény érdekében a vendég együttműködése feltétlenül szükséges.

A „benőtt köröm jelenségnek” számtalan oka lehet, amit a ez első alkalommal vendég kikérdezése és szemrevételezés mellett tudom feltárni. A kezelésen túl, tanácsokkal látom el a vendégemet az otthoni gondozásra, megtanítom a helyes körömvágási technikára, hogy elkerülje a későbbiekben az újabb körömbenövést.

 Szükség esetén teszek javaslatot tehermentesítésre vagy megfelelő körömszabályozási technika alkalmazására melynek célja a probléma hosszú távú megszüntetése.

A képen illusztrált eset, egy sikeres kombinált körömszabályozási technika eredménye.

Podofix és X-inferis módszert alkalmaztam.  A vendégem hosszú ideje húzódó szenvedését tudtuk megszüntetni. J